Pradžia

Privatumo politika

I. Sąvokos:

  1. Svetainė – internetinis puslapis salda.lt, kuris yra pasiekiamas internetiniu adresu – www.salda.lt;
  2. Internetinis puslapis prikaluso SALDA, UAB, Ragainės g. 100, LT-78109 Šiauliai, juridinio asmens kodas 244114580 (toliau – Bendrovė).
  3. Vartotojas – bet kuris prisiregistravęs prie Svetainės asmuo (tiek fizinis asmuo, tiek juridinis asmuo);
  4. Naudotojas – bet kuris neprisiregistravęs prie Svetainės asmuo (tiek fizinis asmuo, tiek juridinis asmuo), kuris naudojasi Svetaine;
  5. Slapukas – tai nedidelis failas, kuris siunčiamas į įrenginį, bet kuriam asmeniui besilankant Svetainėje;
  6. Naršyklė – yra programa, skirta atvaizduoti internetinius puslapius (tinklalapius) žiniatinklyje ar asmeniniame kompiuteryje;
  7. Asmens duomenys – bet kuri informacija, susijusi su fiziniu asmeniu – duomenų subjektu, kurio tapatybė yra žinoma arba gali būti tiesiogiai ar netiesiogiai nustatyta pasinaudojant tokiais duomenimis kaip asmens kodas, vienas arba keli asmeniui būdingi fizinio, fiziologinio, psichologinio, ekonominio, kultūrinio ar socialinio pobūdžio požymiai;
  8. Asmens duomenų gavėjas – juridinis ar fizinis asmuo, kuriam teikiami asmens duomenys, įskaitant Partnerius;
  9. Privatumo politika – šis dokumentas, kuriame yra numatytos pagrindinės asmens duomenų ir kitos svarbios informacijos rinkimo, kaupimo, tvarkymo ir laikymo taisyklės, naudojantis Svetaine;
  10. Įstatymas – LR asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymas;
  11. Bendrieji reikalavimai – Valstybinės duomenų apsaugos inspekcijos direktoriaus 2008 m. lapkričio 12d. įsakymas Nr. 1T-17(1.12) „Dėl bendrųjų reikalavimų organizacinėms ir techninėms asmens duomenų saugumo priemonėms patvirtinimo“;
  12. Svetainės administratorius – už Svetainės administravimą atsakingas asmuo;
  13. IP adresas - Kiekvienam prie interneto prijungtam kompiuteriui priskirtas unikalus numeris, kuris žinomas kaip interneto protokolo (IP) adresas. Kadangi šie numeriai paprastai priskiriami pagal šalies blokus, IP adresas gali būti dažnai naudojamas šaliai, kurioje kompiuteris prijungiamas prie interneto, identifikuoti.

II. Bendrosios nuostatos

  1. Svetainės Privatumo politikoje yra numatytos pagrindinės Asmens duomenų ir kitos asmeniui svarbios informacijos rinkimo, kaupimo ir jų tvarkymo taisyklės Vartotojui ir/ar Naudotojui naudojantis Svetaine, bei užsakant Svetainėje teikiamas Paslaugas.
  2. Privatumo politika skirta apsaugoti ir ginti Svetainės Vartotojų ir/ar Naudotojų Asmens ir kitus duomenis nuo neteisėto naudojimo.

III. Asmens duomenų rinkimas ir saugojimas

  1. Su slapukais susijusi informacija nenaudojama jūsų tapatybei nustatyti , o surinktus duomenis apie naudojimąsi svetaine visiškai kontroliuojame. Šie slapukai nenaudojami jokiais kitais nei čia aprašytieji tikslais.
  2. Svetainėje yra naudojami Slapukai.

  3. Vartotojas ir/ar Naudotojas išreiškia savo išankstinį laisvanorišką sutikimą leisti SALDA.LT įrašyti slapukus spausdamas mygtuką „SUTINKU“ žemiau nurodytu būdu: „Informuojame, kad šioje svetainėje naudojami slapukai (angl. Cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą pasirinkimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.”
  4. Naršyklės nustatymais jūs galite ištrinti arba blokuoti visus šiuos Slapukus, bet tokiu atveju dalis Svetainės neveiks.

VI. Asmens duomenų naudojimo tikslai:

  1. Bendrovė naudoja Asmens duomenis šiais tikslais:
  2. Renkame duomenis, siekdami veikti efektyviai ir siūlyti Jūsų poreikius geriausiai atitinkančius produktus, paslaugas, darbus.. Asmens duomenys taip pat renkami teikiant viešus neįpareigojančius siūlymus prisijungti prie mūsų kolektyvo (darbo pasiūlymai ir kitos bendradarbiavimo formos). Kai kuriuos iš šių duomenų jūs pateikiate tiesiogiai, pavyzdžiui, administruodami organizacijos licencijų duomenis, teikdami ieškos užklausas, registruodami sutrikimus, susisiekdami su mumis dėl techninės pagalbos, pateikiant duomenis gauti naujienlaiškiams, užpildžius kontaktinę informaciją, pateikus gyvenimo aprašymą, motyvacinį laišką. Kai kuriuos iš jų gauname užfiksuodami, kaip Jūs naudojate mūsų produktus. Tai darome pasitelkdami tokias technologijas kaip slapukai, gaudami klaidų ataskaitas arba naudojimo duomenis iš Jūsų įrenginyje veikiančios programinės įrangos.

V. Asmens duomenų teikimas

  1. Bendrovė informuoja, jog neperduoda nei atlygintinai, nei neatlygintinai ar kitokiu būdu neatskleidžia Asmens duomenų tretiesiems asmenims esantiems tiek Lietuvos Respublikoje, tiek Europos Sąjungos šalyse ir kitose užsienio valstybėse, išskyrus žemiau nurodytus atvejus:
    1. jei yra Vartotojo ir/ar Naudotojo sutikimas;
    2. teisėsaugos institucijoms pagal Lietuvos Respublikos teisės aktų numatytą tvarką;
    3. jeigu būtina užkirsti kelią nusikalstamoms veikoms arba būtina jas tirti.

VI. Naujienlaiškiai

Jūsų pateiktą el. paštą naudojame informacijai apie pasiūlymus, naujienas, apklausas, akcijas, produktus, paslaugas bei kitoms naujienoms siųsti.
Išsiuntę naujienlaiškį, galime rinkti statistinius duomenis apie duomenų subjekto elgesį su pranešimu, pavyzdžiui, ar atidarytas el. laiškas, kokios nuorodos paspaustos. Tokio pobūdžio laiškai paprastai vieną-keturis kartus per savaitę.
El. paštas gali būti naudojamas reklamos pateikimui per Facebook, Google ir kitas reklamos platformas pritaikant reklamą tikslinei auditorijai.
Duomenų subjektas turi teisę susipažinti su savo asmens duomenimis, reikalauti ištaisyti neteisingus, neišsamius, netikslius savo asmens duomenis, reikalauti apriboti duomenų tvarkymo veiksmus (išskyrus saugojimą) ar sunaikinti duomenis (kai atšaukiamas sutikimas), teisę į duomenų perkeliamumą, taip pat teisę nesutikti su asmens duomenų tvarkymu.
Duomenų subjektas turi teisę bet kada atšaukti savo duotą sutikimą tvarkyti jo asmens duomenis tiesioginės rinkodaros tikslais:
  • gavęs naujienlaiškį, paspausdamas naujienlaiškių prenumeratos atšaukimo nuorodą;
  • parašydamas el. ofice@salda.lt.

Duomenų tvarkymo terminas: 3 metai nuo sutikimo gavimo dienos.

Turėdamas klausimų ar nusiskundimų dėl asmens duomenų tvarkymo, duomenų subjektas gali kreiptis į mus info@alna.lt ar į Valstybinę duomenų apsaugos inspekciją.

Naujienlaiškiams siųsti naudojame „MailChimp“ platformą. Sutikdami gauti naujienlaiškius, kartu perduodate ir leidžiate apdoroti savo duomenis pagal „MailChimp“ privatumo politiką.

„MailChimp“ privatumo politika: https://mailchimp.com/legal/privacy/

VII. Baigiamosios nuostatos

  1. Ši Privatumo politika galioja nuo 2018 m. gegužės 1 dienos. Apie bet kokius Privatumo politikos pasikeitimus Vartotojai ir/ar Naudotojai bus informuoti Svetainėje, ir siunčiant pranešimus elektroninio pašto adresu.
SALDA UAB
Ragainės g.100, Šiauliai LT-78109 LITHUANIA
Tel. +370 41 540 415 Fax. +370 41 540 417
office@salda.lt www.salda.lt